Volg de Route van de Da Vinci Code En Kijk Door de Ogen van Langdon.Heb je de Da Vinci Code van Dan Brown gelezen? Dan wil je natuurlijk alles wel eens 'in het echt' zien! Het boek speelt zich voor een groot gedeelte af in Parijs. Plan een paar dagen Parijs en treed in de voetsporen van Robert Langdon.

Met deze pagina van de vakantie-checklist kun je het boek tot leven zien komen met:
de tour
het spel
het reisdagboek
de filmeditie

DE TOUR
Lopend voel je de Lichtstad en ervaar je Langdon's weg het duidelijkst. Dus trek goede wandelschoenen aan.
Maar ook geheel of gedeeltelijk met de metro of bus is het een erg leuke route.

PLACE VENDÔME
Begin op de Place Vendôme, bij het Ritz en loop naar het Louvre.

TOP ^

Da Vinci code: Langdon gaat ‘s nachts met een agent in de auto mee naar het Louvre. Via de Jardin des Tuileries komen ze bij de Place du Carrousel en de hoofdingang van het museum, de piramide.

Piramide Musée du Louvre


Maar in afwijking van de route in de Da Vinci Code kun je lopend met een veel aardiger route de sfeer van rijkdom en luxe opsnuiven op de Rue du Faubourg-St-Honoré. Hier én op en rond Avenue Montaigne vind je de meeste modehuizen zoals Chanel, Christian Lacroix, Guy Laroche, Nina Ricci, Christian Dior en Yves Saint Laurent. Ook MaxMara is niet ver van de route af, maar die kun je misschien meepakken wanneer je (later op je tour) naar St. Sulpice gaat. En Giorgio Armani op de Place Vendôme had je natuurlijk al gespot.
Maar je zou bijna vergeten waarvoor je hier was, oh ja de Da Vinci Code en het Louvre.
Vanaf de Rue St. Honore kom je langs de Place Malraux en het Palais Royal.

TOP ^

Da Vinci Code: Langdon loopt aan het eind van het verhaal van de Place Vendôme over de Rue des Petits Champs, slaat rechtsaf de Rue de Richelieu in en snuift de geur van de bloeiende jasmijn op uit de Jardin du Palais Royal. Hij loopt door tot hij de beroemde koninklijke galerij bereikt en in de gepolijste zwart marmeren vloer de bronzen schijven ziet. Op de hoek van de Comédie Française passeert hij er nog een. Hij steekt de Rue de Rivoli over en loopt door de lange Passage Richelieu naar de piramide van het Louvre. En daarna naar La Pyramide Inversée en de miniatuurpiramide.Mona Lisa

MUSÉE DU LOUVRE
De drie piramides, de ‘Mona Lisa' en de ‘Madonna in de grot’ móet je natuurlijk zien. De meesterwerken van Da Vinci zijn in het westelijke deel van de Denonvleugel te vinden. De vijfhonderd jaar oude Mona Lisa is begin april 2005 verhuisd naar de flink verbouwde Salle des États (13).
Wanneer er bij de hoofdingang (glazen piramide) een lange rij mensen staat, ga dan naar binnen via een verborgen entree van het museum op de Place du Carrousel, naast de kleine Arc de Triomphe. Je komt dan langs restanten van een middeleeuwse stadsmuur in het ondergrondse winkelcentrum ‘Carrousel du Louvre’.

De bouw van het Louvre is voor 1200 n.Chr. begonnen en diende oorspronkelijk om Parijs tegen de aanvallen van de Vikingen te beschermen. Het gebouw werd eeuwenlang verbeterd en uitgebreid. Er is een enorme collectie kunstwerken ondergebracht. Alles bekijken zal je dan ook niet lukken.

TOP ^

Da Vinci code: Het ontzielde naakte lichaam van de conservator lag op het parket van de Grande Galerie in een getekende cirkel met de armen en benen gespreid, niet ver van de beroemdste werken van Da Vinci, als een 'levens'-echte nabootsing van 'De mens van Vitruvius'.

De Mens van VitruviusGARE ST. LAZARE
Da Vinci code: Sophie Neveu en Langdon vluchten via de brandtrap van het Louvre, duiken in haar rode ‘Smart’ en stuiteren over de Place du Carrousel naar Rue de Rivoli, over de Champs Élysées richting de Arc de Triomphe. Bij Hôtel de Crillon op de Place de la Concorde slaan ze rechtsaf de ambassadebuurt in. Daar ontdekken ze dat de Avenue Gabriel is afgezet. Ze keren en komen weer op de Champs Élyssée. Bij de Arc de Triomphe op de Place de l’Etoile nemen ze de afslag noord, weg van het centrum, slaan rechtsaf de Boulevard Malesherbes op en gaan linksaf naar Gare du Nord (Gare St. Lazare).

Lopend is dit een heel pittige afstand. Wanneer je op de heenweg via de ‘haute couture’ naar het Louvre bent gelopen, kun je nu i.p.v. over de Rue de Rivoli door de beroemde Jardin des Tuileries naar de Champs Élysées lopen.

Deze tuinen, aangelegd in de 17e eeuw, hoorden vroeger bij het Palais de Tuileries dat in 1871 werd verwoest. Je vindt er snoeikunst in geometrische vormen en overal staan moderne beelden.

Heb je geen zin meer om te lopen, neem dan de metro vanaf de Champs Élyssées of de Arc de Triomphe naar het station ‘Gare St. Lazare’. Het moderne station heeft nog steeds iets van de architectonische grandeur van de 19e eeuw behouden.

TOP ^

BOIS DE BOULOGNE
Da Vinci Code: Nadat ze de politie van zich hebben afgeschud, nemen ze een taxi naar de Rue Haxo 24 in het zuidelijke gedeelte van Bois de Boulogne, vlakbij het Roland Garos-tennisstadion. Daar blijkt de (gefingeerde) Depositobank van Zürich te staan.
In werkelijkheid is Rue Haxo in een ander deel aan de rand van Parijs te vinden.

Het park Bois de Boulogne is 865 ha. groot en je kunt er wandelen en fietsen op elegante paden, varen op romantische meertjes, picknicken, paardrijden of paardenraces bijwonen. Overdag komen er veel gezinnen, verliefde stelletjes, joggers en wandelaars. Na zonsondergang kun je vooral de omgeving van Allée de Longchamp wellicht beter mijden: prostituees in alle soorten en maten gaan er op zoek gaan naar klanten.

De Depositobank van Zürich zou zich vlakbij het tennisstadion bevinden in het zuidelijke gedeelte van het park. Eind mei staan voor Roland Garos de French Open op het programma, dus als je toch in de buurt bent en je kunt het zo plannen, onderbreek je Da Vinci tour voor een (hopelijk) mooie partij tennis.

Wanneer je een bezoek aan het station Gare St. Lazare overslaat, kun je vanaf de rotonde van de Arc de Triomphe de naar het westen leidende Avenue Foch nemen. Deze weg gaat rechtstreeks naar de hoofdingang van het park (metrohalte Porte Dauphine).


SAINT-SULPICE
Da Vinci Code: Silas gaat in de kerk op zoek. Aan de voet van de obelisk, onder de rose ligne van Saint-Sulpice zal hij het vinden.

Neem de metro naar St. Sulpice en wanneer je MaxMara ook nog met een bezoekje wilt vereren: iets ten noorden van de metrohalte loopt de Rue du Four waar MaxMara op nr. 37 gehuisvest is.

Behalve de koperen lijn en de obelisk in de kerk, kun je fresco’s van Eugène Delacroix bekijken, deze kun je vinden in de zijkapel aan de rechterkant.HET SPEL
Maak je Da Vinci Code-Tour echt compleet en neem het Da Vinci Code-SPEL mee. Het is genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2004 en is leuk en snel te spelen voor 2-4 personen. Wie vroeger veel Mastermind speelde, zal hier ook veel plezier aan beleven, met het voordeel dat je het nu met meerdere personen kunt spelen. Alleen met logisch nadenken zul je dit spel winnen!

TOP ^

Da Vinci Code Reisdagboek


HET REISDAGBOEK
Wat ontbrak er nog aan de belevingsreizen van De Da Vinci Code? Een handig boek met per bezochte plek de betreffende fragmenten en afbeeldingen bij elkaar, en daarnaast ruimte voor eigen notities. Te gebruiken als reisdagboek of als bijzonder notitieboek. Dit dagboek bevat een reisroute die gebaseerd is op alle locaties waar de hoofdpersonen geweest zijn, citaten uit het boek, gewijd aan elke plek van betekenis en elk relevant kunstwerk, en voldoende bladzijden om aantekeningen te maken van je eigen ervaringen met deze fenomenen.

Prijs ca. € 15,-Da Vinci Code Filmeditie


DA VINCI CODE FILMEDITIE
Het immens populaire boek van Dan Brown is nu verfilmd met in de hoofdrollen Tom Hanks, Jean Reno en Audrey Tatou. Beleef het originele verhaal met als extra de eerste beelden uit de film in een speciale editie.

Prijs ca. € 22,50


->Spelletjes

<- Dagje uit

<- HomePagina bijgewerkt op 14 mei 2008